نکات مهم در آموزش آشپزی
در طول آموزش ، ممکنه از اصطلاحاتی استفاده بشه که بعضی دقیقا" مفهوم آنها را متوجه نباشند ، بنا براین لازمه که ابتدا به تشریح این اصطلاحات بپردازیم تا در حین آموزش مفاهیم دقیق انتقال داده بشه .
1. جا افتادن غذا
معمولا از این اصطلاح در تهیه غذاهای ایرانی استفادده میشود و مربوط به مراحل آخر طبخ غذا است . مفهوم این اصطلاح در مورد خورش ها اینه که تمام مواد خورش پخته شده و روغن خورش روی آن ایستاده . در مورد تهیه سایر غذا ها و سس ها ، به معنی تبخیر آب آنها و غلیظ شدن آنها است .
البته این مفهوم نباید با قوام آمدن اشتباه گرفته بشه .
2. قوام آمدن
از این اصطلاح ، که بعضی از "آمدن" هم به جای آن استفاده میکنند ، در تهیه مربا ها و شربت ها و امثال آن استفاده میشود . مانند اصطلاح "جا افتادن غذا " ، این هم مربوط آخرین مرحله تهیه مربا و امثال آنها است .
برای تشخیص " قوام آمدن " ، زمانی که روی مربا و یا شربت دانه های مروارید شکل ایجاد میشود ، مقداری از شربت را بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود ، سپس شربت را به طرف ظرف سرازیر کنید ، اگر سفت شده بود و سخت ریخته شد و کش آمد ، متوجه میشوید که قوام آمده و آماده خاموش شدن است .
3. ور آمدن
از این اصطلاح در مورد تهیه انواع خمیر ها استفاده میشود . برای تهیه غذا هایی مثل پیتزا و انواع نان و شیرینی ها ، وقتی به خمیر " مایه خمیر " بزنید ، بعد از چند ساعت خمیر پف کرده و بالا می آید . این کار باعث میشود تا نان پوک و ترد بشود . در مورد شیرینی ها هم باعث راحت باز شدن و ترد شدن شیرینی میشود .
1 دیدگاه